HUN ENG GER
Gyakran Ismételt KérdésekFutura Digital rendszerem van és több mint 200 méteres UTP vezetéket használtam a kültéri és beltéri egység között. Amikor a kaputelefonról hívok, akkor nem történik semmi, csak a beltéri egység visszajelző LED-je elalszik majd újra felvillan.

Ezt a hibát az okozza, hogy az UTP kábel valószínűleg nem tiszta réz vezetőket tartalmaz, hanem alumíniumot réz bevonattal (CCA UTP kábel). Az ilyen típusú vezetőn nagy a feszültségveszteség. A nyugalmi állapotban mért értékek még megfelelőek, viszont terhelésre (csengetés, monitor, kültéri egység LED-jei) lecsökkennek. A legjobb megoldás, ha kicseréljük a vezetéket. Ha nincs erre lehetőség, akkor a beltéri egység mellé be kell tenni még egy tápegységet és busz egységet az alábbi rajz alapján.

bekotes nagy tavraFutura Digital rendszerem van és ha felhangosítom a kaputáblát, hogy a kapunál jobban legyen érthető akkor elkezd sípolni a kültéri egység.

A hibajelenség okozója, hogy az erősítő szabályozó egysége a nagy hangerőre (erős környezeti zaj) állítás miatt már nem tudja kiegyenlíteni a mikrofon és az erősítő szintjét és összegerjed. Ezt úgy lehet a legegyszerűbben megszüntetni, hogy az előlap leemelése után és a mikrofon mögé behelyezünk egy kb. 0,5-1 cm3-es szivacs darabkát és rányomjuk az előlapot. A visszazárás valószínűleg egy kicsit nehezebb lesz, de NE erőltessük. A gerjedés csökkentésével a hang, erősebb és érthetőbb lesz. Erre az utólagos beavatkozásra csak extrém (magas környezeti zaj) esetekben lehet szükség.Futura Digital VDT591/2 típusú kaputáblám van és napszaktól és fényviszonyoktól független világítanak rajta a LEDek.

A VDT59x típus esetén ez a normál működés. Nincs benne fényérzékelő így automatikusan nem kapcsolja az eszköz a LEDeket. Létezik olyan kaputábla amelyik fényérzékelővel szerelt így kevésbé zavaró a LEDek fényereje. Ez a típus a VDT596. További információért kérem keressen fel minket.Futura Digital kaputelefonomon telepítés után rossz a hangminőség, gerjed, halkan hallom a hívót és engem sem lehet érteni.

A hibajelenséget az okozza, hogy a monitor és a kaputábla védőfóliája eltakarja a készülékek mikrofonját és hangszóróját, csillapítást előidézve. A hiba megszüntetéséhez távolítsa el a védőfóliákat a készülékekről.Futura Digital számkódos kaputáblám bekapcsoláskor vagy bekapcsolás után nem sokkal a számkód része elkezd villogni. Egyéb funkciói mint a becsöngetés és a kamera vagy a lakáskészülékről történő ajtónyitás működik.

A jelenség okozója földelés hiánya ami úgy küszöbölhető ki ha földelt tápot használunk. Amennyiben erre nincs lehetőség akkor ki kell mérni a táp negatívját és azt rákötni a készülék házára.Milyen a Futura Digital kaputábla képe éjszaka?

A VDT591 és a VDT592-es kaputáblában 6 db nagyfényerejű LED található mely napszaktól függetlenül bekapcsolódik. Teljesen sötétben ez szolgáltatja a megvilágítást a kamerának. A VDT596-os sorozatban 2 ilyen megvilágító LED található. Ezeknél a kaputábláknál viszont be van építve egy fényérzékelő is ami csak akkor engedi bekapcsolódni a LEDet ha nem megfelelőek a fényviszonyok. A lentebb látható szemléltető "éjjeli képek" teljes sötétségben készültek.

ejjeli kep